Izhaja vsak drugi mesec

Maj - Junij 2019

S prehrano nad zakisanost telesa

S prehrano (in življenjskim slogom) najbolje očistimo organizem kislih toksinov, za katere je dokazano, da so vir kroničnih vnetij in težkih bolezni, kot so infarkt, rak in Alzheimerjeva bolezen


Zakaj se celice degenerirajo? Zakaj nastajajo kronična vnetja, ki so vzrok mnogih bolezni današnjih dni? Strokovnjaki danes vedo, da je kopičenje velike količine kislih toksinov zelo nevarno. Še nedavno kislih toksinov niso krivili za slabo počutje in zdravje, danes pa znanost priznava, da ti vplivajo celo na našo dušo. Če z ustrezno prehrano zmanjšamo količino kislih toksinov v našem telesu za vsaj tretjino, se nam bo počutje bistveno izboljšalo. Predstavili vam bomo živila, na katera morate biti pozorni, če hočete preprečiti nastajanje strupov, ki potem zaidejo v celice. Največ naše pozornosti si zasluži magnezij. Najdemo ga v mnogih živilih, vendar ga s hrano ne zaužijemo dovolj za nevtralizacijo kislega biološkega terena, v katerem se utaplja organizem. Hrana, ki jo jemo, od mesa in sladic do rafinirane moke, je pravi onesnaževalec, ki prizadene tudi možgane, da niti ne omenjamo aditivov, ki nas še bolj zakisajo. Preoblikovanje iz kislega v bazično stanje organizma predstavlja pravo revolucijo pri spreminjanju naših prehranjevalnih navad. Zadošča že nekaj preprostih ukrepov, ki jih bomo opisali v tej številki Zakladnice zdravja. Izpostavili bomo tudi nekaj temeljnih prehranskih pravil: uživanje nekaterih vitaminov in mineralov, ki lahko preprečijo nevarnosti zaradi zakisanosti; prehranjevanje, s katerim si pomagamo pri zdravljenju osteoporoze in blaženju motenj zaradi menopavze ter pomlajevalni učinek alkalnega prehranjevanja na celice, ki ga je dokazalo več znanstvenikov. To pa niso vsi koristni učinki. Prav zaradi sposobnosti preprečevanja degeneracije celic in kroničnih vnetij se je bazično stanje pokazalo kot pravo »zdravilo« za preprečevanje raka, infarkta in Alzheimerjeve bolezni. Nezanemarljivo pa tak način prehranjevanja učinkuje tudi na živčni sistem: medtem ko zakisanost spodbuja tesnobnost, strah, nerazložljivo žalost in slabo voljo, z alkalizacijo telesa počasi, spontano rasteta vedrina in dobra volja. Specialist nevrolog in nefrolog profesor Andrea Grieco že trideset let preučuje učinke magnezija na telo, dognanja pa je strnil v knjigi Vivere alcalini, vivere felici. Poleg naštetega se kažejo nezanemarljive koristi magnezija pri hujšanju: kolikokrat ste poskušali shujšati brez kakršnegakoli učinka, ker ste bili depresivni ali pa ste si preveč želeli sladic, na katere ste se navadili? Če smo zakisani, si želimo več hrane. Z zmanjšanjem kislih toksinov boste opazili, da ste manj lačni in da je prebava bolj spontana.

Za nakup preteklih številk pišite na: narocnine@zakladnicazdravja.si, pokličite 01 230 65 30.

Maj - Junij 2019