Januar - Februar 2020
Že ščepec je dovolj za hujšanje
Začimbe so koncentrat okusov in zdravilnih lastnosti, z njimi poskrbimo za zdravje in lažje hujšamo
Nekoč so bile najbolj redko in drago blago, kar ga je bilo, cenili so jih bolj kot zlato. Danes so začimbe veliko dostopnejše, a prav tako dragocene, čeprav ne poznajo vsi do potankosti njihovih lastnosti in jih ne izkoriščajo v celoti. Začimbe jedem ne le dodajo okus, temveč jih tudi obogatijo s pomembnimi zdravilnimi učinki. Iste snovi, ki dražijo naše brbončice, spodbujajo tudi naše življenjske funkcije, nas ščitijo pred boleznimi, pa tudi pomagajo zmanjšati težo. Številne začimbe sprožijo termogenezo, kot z eno besedo opišemo proizvodnjo toplote s potrošnjo kalorij in maščob. Torej pospešujejo presnovo in topijo odvečna maščobna tkiva. Spodbujajo hujšanje in krepijo naše zdravje tudi na drugih frontah: zmanjšujejo napenjanje v trebuhu, preženejo živčno lakoto, zaradi njih porabimo manj soli. Dobro jih je pogosto dodajati jedem, saj jim okrepijo okus in moč. Že ščepec je dovolj (tudi zato, ker ne smemo pretiravati z njimi), da postanejo jedi okusne, zdrave in shujševalne. Izbira med začimbami je res velika, : prava mavrica barv, okusov in blagodejnih lastnosti, ki jih bomo predstavili v tokratni reviji. Z njimi so jedi vsakič drugačne, a vedno shujševalne, pri čemer spoznavamo tudi manj znane okuse.
Z njimi zadovoljimo tako brbončice kot željo po hujšanju in boljšem počutju.
Za nakup preteklih številk pišite na: narocnine@zakladnicazdravja.si, pokličite 01 230 65 30.
Že ščepec je dovolj za hujšanje
Začimbe so koncentrat okusov in zdravilnih lastnosti, z njimi poskrbimo za zdravje in lažje hujšamo
Nekoč so bile najbolj redko in drago blago, kar ga je bilo, cenili so jih bolj kot zlato. Danes so začimbe veliko dostopnejše, a prav tako dragocene, čeprav ne poznajo vsi do potankosti njihovih lastnosti in jih ne izkoriščajo v celoti. Začimbe jedem ne le dodajo okus, temveč jih tudi obogatijo s pomembnimi zdravilnimi učinki. Iste snovi, ki dražijo naše brbončice, spodbujajo tudi naše življenjske funkcije, nas ščitijo pred boleznimi, pa tudi pomagajo zmanjšati težo. Številne začimbe sprožijo termogenezo, kot z eno besedo opišemo proizvodnjo toplote s potrošnjo kalorij in maščob. Torej pospešujejo presnovo in topijo odvečna maščobna tkiva. Spodbujajo hujšanje in krepijo naše zdravje tudi na drugih frontah: zmanjšujejo napenjanje v trebuhu, preženejo živčno lakoto, zaradi njih porabimo manj soli. Dobro jih je pogosto dodajati jedem, saj jim okrepijo okus in moč. Že ščepec je dovolj (tudi zato, ker ne smemo pretiravati z njimi), da postanejo jedi okusne, zdrave in shujševalne. Izbira med začimbami je res velika, : prava mavrica barv, okusov in blagodejnih lastnosti, ki jih bomo predstavili v tokratni reviji. Z njimi so jedi vsakič drugačne, a vedno shujševalne, pri čemer spoznavamo tudi manj znane okuse.
Z njimi zadovoljimo tako brbončice kot željo po hujšanju in boljšem počutju.